Pythagoras

CVIS International B.V.
Bosscheweg 135 H
5282WV Boxtel
Nederland

+31 (0) 411 68 96 94

Pythagoras

IT4H2O

ISS 5452 01705“Een teveel aan water is even onwenselijk als een tekort”


Het is dan ook niet verwonderlijk dat watermanagement is uitgegroeid tot een grote industrie waarbinnen veel onderzoek plaatsvindt. Het valt hierbij op dat er een sterke samenwerking is ontstaan tussen overheid en bedrijfsleven.

Simulaties

Daar waar in het verleden het gedrag van water veelal werd gesimuleerd in, wat men noemde, de “waterbak”, worden simulaties nu veelal uitgevoerd op basis van zeer complexe modellen die zeer rekenintensief zijn. Deze simulaties kijken niet alleen naar de technische aspecten van het watermanagement maar zijn ook zeer bruikbaar bij het bepalen van bijvoorbeeld de milieu effecten van menselijk ingrijpen. Of het nu gaat om het simuleren van grondwaterstromen, coastal engineering of simulatie van de ontwikkeling van een rivierdelta, alle modellen kenmerken zich door een groot aantal variabelen, grote datasets en een fijnmazige mesh.

High Performance Computing (HPC)

De wereld van het watermanagement kenmerkt zich door de toepassing van een beperkt aantal, veelal open source, applicaties zoals Delft3D en Telemac. Daarnaast is er vele in eigenbeheer ontwikkelde programmatuur. Programmatuur die alleen effectief kan worden ingezet als er gebruik gemaakt wordt van een HPC-oplossing. CVIS kan hier op diverse manieren invulling aan geven. Een HPC-cluster (HpCoP) bij u op locatie, onze HPC On demand oplossing (HpCoD) in de secure cloud of een combinatie van deze twee. Onze HPC-professionals (HpCpro) kunnen dit voor u implementeren en beheren.

Your innovation is our core business

HPCoD

HPCod

HPCPro

HPCPro

HPCoP

HPCop